پارچه پلی استر

پارچه پلی استر (پلی اتیلن ترفتالات) یک پارچه بافته شده است که به دلیل دوام و تولید نسبتاً ارزان مشهور است. این پارچه در سال 1941 توسط شیمیدانان انگلیسی اختراع شد. اکنون ترکیبات پلی استر و پلی استر محبوب ترین پارچه های ساخته شده توسط بشر در جهان و در کل یکی از محبوب ترین پارچه های مصنوعی هستند
الیاف پلی استر ،الیاف مصنوعی با ترکیبات شیمایی مضر هستند که برای سلامتی  بدن  و محیط زیست اصلا توصیه نمیشوند. اما با این حال بسیار مقاوم خوش اطو و زیبا هستند ، هر چند استفاده از پلی استر با درصد خلوص بالا توصیه نشده است ، اما استفاده از آن برای ترکیب با الیاف طبیعی برای ایجاد ویژگی های مثبت در الیاف طبیعی بسیار موثر است ، انواع ترکیبات آن : پلی استر پنبه ای ، پنبه پلی استر ،پشم پلی استر، پلی استر  ویسکوز و … می باشد .

انواع پارچه ی پلی استر

امروزه الیاف پلی استر در کشور های مختلف با نام های متفاوتی ساخته میشود ،  نام پلی استر در برخی از کشور ها را در اینجا بیان کرده ایم  :
تریلن :انگلستان
ترویرا: المان
ترگال: فرانسه
تریتال: ایتالیا
تترون :ژاپن
داکرون :امریکا
 
ویژگی های پارچه پلی استر
الیاف پلی استر ویژگی هایی دارد که آنرا محبوب کرده است از ویژگی های آن میتوان به :
دوام و پایداری
قابلیت شستوشو با دست و ماشین
بهداشتی و ضد الرژی
نرم و گرم وسبک
ضد بو و رطوبت و.. اشاره کرد .
از این الیاف در تولید لحاف و ملحفه ، بالش ، فیلتر و فیلتر سازی ، اسکاچ شستوشو ، لایی انواع البسه و .. استفاده میشود ، البته کاربرد های آن بسیار زیاد است .
خواص فیزیکی پارچه ی پلی استر :
خاصیت چروک ناپذیری بعلت خواص الاستیسیته ، شکل میکروسکوپی: سطوح صاف و بدون چین خوردگی-طول و قطر الیاف برحسب نوع مصرف ساخته میشود . وزن آن بیشتر از نایلون است ، استحکام خوبی دارد ، خاصیت ارتجاعی بالا ، مقاومت بالا در برابر نور خورشید

مقایسه  ویسکوز  و پلی استر

پلی استر: پلی استر کاملاً مصنوعی است. برای تولید این فرآورده از ترکیب دی متیل ترفتالات و منو اتیلن گلیکول و یا اسید ترفتالیک (جایگزین ماده اولیه دی متیل ترفتالات) در مجاورت کاتالیست های مناسب، استفاده می شود.

پلیمر حاصل از ترکیب این دو ماده اولیه توسط پمپ از صفحات رشته ساز عبور داده می شود که تحت تاثیر هوای سرد به شکل لیف تبدیل می‌شوند.
ویسکوز: بر خلاف تصور عمومی الیافی بر پایه‌ی طبیعی و همچون پنبه و لینن دارای ماهیت گیاهی(سلولزی) هستند.
تنها تفاوتی که می توان به الیاف ویسکوز (ریون) نسبت به پنبه و لینن نسبت داد نحوه‌ی ساخت این الیاف است. الیاف ویسکوز (مانند تولید کاغذ) از خمیر کردن سلولوز تشکیل می‌شوند.

تماس با ما

  
Copyright © 2021 by www.iranmerinos.com All Rights Reserved
powered by ravian